ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

είναι να γίνει

Διεθνής, Επισκέψιμη, Ανθρώπινη, Σύγχρονη Πόλη

Είμαστε μια Ανοικτή, σε όλες και όλους, Δημοτική Πρωτοβουλία, με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέες θεσμικές προτάσεις, νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Πιστεύουμε πως η αυτοδιοίκηση οφείλει να παραμείνει Ακομμάτιστη, Ανεξάρτητη και Ακηδεμόνευτη.

Σεβόμαστε τα κόμματα και τα καλούμε να σεβαστούν και αυτά την Αυτοδιοίκηση, ως ξεχωριστό θεσμό που ενώνει όλους τους κατοίκους της μεγάλης μας Πόλης, όλους τούς Δημότες, δίχως κομματικές διακρίσεις και φανατισμένες ιδεολογικές συγκρούσεις.  Δεν μας ενδιαφέρει η κομματική προέλευση και οι προσωπικές πολιτικές επιλογές κανενός και καμιάς, που θέλουν να συνεργαστούμε, αρκεί να πιστεύουν στην Δημοκρατική Συμμετοχή και να σέβονται την άλλη άποψη. Αυτές οι αρχές είναι για μας αδιαπραγμάτευτες και απαραβίαστες. Δεν θέλουμε πλέον ο «κομματικός» Δήμαρχος να ψηφίζεται, μόνο και μόνο, για να μην εκλεγεί ο κομματικά αντίπαλος συνυποψήφιος του. Δεν θέλουμε να μεταφέρεται στην τοπική κοινωνία το νοσηρό κλίμα του διχασμού και της ασυνεννοησίας της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Πληρώνουμε σήμερα, ως Πάτρα την στενοκομματική διαμάχη και τις προσωπικές φιλοδοξίες.

Οι Δημοτικές Κινήσεις παραρτήματα των κομμάτων δεν μας εκφράζουν.

Επομένως το ΚΚΕ, που δεν έκρυψε ποτέ, ότι θεωρεί την αυτοδιοίκηση χώρο ταξικής πάλης και μετωπικής κομματικής δράσης, πήρε δια της τεθλασμένης την δημοτική αρχή με την σύμπραξη διαφόρων παραγόντων. Κανείς τους, που συνέβαλε σε αυτό, δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ο Δήμος ενεργεί ως προπύργιο της αντιπολίτευσης του ΚΚΕ προς όλους. Τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς όλη την υπόλοιπη κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. Η αντίληψη της σημερινής δημοτικής αρχής είναι καθηλωμένη ένα αιώνα πίσω, επιμένει στην διαιρετική όξυνση της ταξικής πάλης και την σύγκρουση, ποντάρει στην οικονομική εξαθλίωση, για να αυξήσει την κομματική της επιρροή.

Η στείρα άρνηση και ο μηδενισμός ζημιώνουν την πόλη.

Έως τώρα όλοι έψαχναν τον ένα και μοναδικό σωτήρα, τον πεφωτισμένο Δήμαρχο. Να συσπειρωθούν γύρω του ως τον αρχηγό, που αποφασίζει αυταρχικά και ατομοκεντρικά για τα πάντα. Λαθεμένη, μονομερής και ατελέσφορη επιλογή.  Καθοριστικό για μας είναι το περιεκτικό και καλά επεξεργασμένο πρόγραμμα, που θα εφαρμόσει ένα πλατύ συμμαχικό επιτελείο. Εξίσου λάθος είναι να καθοδηγεί τον Δήμαρχο και αυτός να υπακούει τυφλά, ως κομματικό φερέφωνο, ο ιεραρχικά ανώτερος-η κομματικός αξιωματούχος. Ζημιογόνος και καταστροφική εξέλιξη για την πόλη, όπως συμβαίνει απόλυτα δυστυχώς σήμερα. Εμείς είμαστε μακριά από όλα αυτά.

Μας ενώνει η αγάπη μας για την Πάτρα. Η παρουσία όλων είναι ισότιμη.

Αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, να βγούμε από την λαθεμένη νοοτροπία των κυκλωμάτων και της μιζέριας, που οδήγησε την Πάτρα σε αδιέξοδο και την κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις των ελληνικών πόλεων.

Είμαστε μια Δημοτική Συλλογικότητα και έτσι θα συνεχίσουμε. Όταν λέμε συλλογικότητα σημαίνει ότι δεν έχουμε πυραμιδική, αλλά οριζόντια οργάνωση. Όποιες και όποιοι έχουν προσωπική γνώμη, άποψη ή πρόταση και θέλουν να την διατυπώσουν είναι ευπρόσδεκτοι. Απλά θέλουμε να συνυπάρχουμε με αλληλοσεβασμό, κατανόηση και ενωτική διάθεση.

Θέλουμε να μας ενώσει το Πρόγραμμα.

Ένα καλά επεξεργασμένο πλήρες, εφαρμόσιμο και κοστολογημένο Πρόγραμμα. Έπεται το πρόσωπο. Ο επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος καλείται να τηρεί τους παραπάνω κανόνες και αρχές, να συνθέτει και να αξιοποιεί όλες τις αντιλήψεις. Να είναι ανοικτός σε συνεργασίες και να τις επικυρώνει με διαφάνεια δημοσίως.  Επιδιώκουμε μια μεγάλη Ανοικτή Δημοτική  Προγραμματική Συμφωνία. Σε αυτήν δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, όσες και όσοι συμφωνούν στο Πρόγραμμα μπαίνουν στον κοινό αγώνα με ίσους όρους.

Μας ενώνουν και μας δεσμεύουν οι κοινές μας αυτοδιοικητικές  αρχές και το επεξεργασμένο, εξειδικευμένο Σχέδιο Ανάπτυξης της Πάτρας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσουμε θεματικές ημερίδες και θα γίνει δημόσιος διάλογος πάνω στις προγραμματικές μας θέσεις. Σας θέλουμε συμμέτοχους-ες σε όλη αυτή την διαδικασία.

Η τοπική κοινωνία χρειάζεται μια πλατιά Συμμαχία των Παραγωγικών της Τάξεων.

Ένα Δημοτικό Κοινωνικό Συμβόλαιο Συνεργασίας.

Μια συμφωνία συμπόρευσης.

Ένα σαφές σχέδιο.

Μια ξεκάθαρη συλλογική πρωτοβουλία ανοικτή σε όλους τους δημιουργικούς συνδημότες.