ΠΑΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΟΛΗ

Ο Άγιος Ανδρέας σώζει την Πάτρα με όλους τους τρόπους.

Μας ευλογεί και μας καλεί να τον υμνήσουμε και να ζήσουμε κάτω από την σκέπη του. Μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε τον Άγιο Ανδρέα μεγάλο διεθνές προσκυνηματικό κέντρο. Βασική μας θέση είναι η συνεργασία με την εκκλησία, για όλες τις υποδομές υποδοχής μεγάλου αριθμού επισκεπτών. Το αγίασμα να είναι προσβάσιμο, τα αναμνηστικά να υπάρχουν σε παρακείμενα καταστήματα, το Αγιαντρεόψωμο (άρτος ή λειτουργιά σφραγισμένη με τον σταυρό του Άγιου Ανδρέα) από τους φούρνους και άλλες δράσεις, που τον πρώτο λόγο έχει η εκκλησία. Να γυριστεί ταινία με την ζωή του Αποστόλου Προστάτη και Πολιούχου. Να ιδρυθεί μουσείο του Αγίου κλπ. Θέμα που θα μας απασχολήσει σε ειδική ημερίδα.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ

Συμπληρώνονται τις 19 Ιανουαρίου 2020, 40 χρόνια από την επανακομιδή στην Πάτρα του σταυρού του μαρτυρίου του Αποστόλου Ανδρέα. Ο σταυρός φυλασσόταν στη Μασσαλία, στον ναό του Αγίου Βίκτωρος. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να οργανωθούν θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Πάτρα και την Μασσαλία με τον Δήμο Πατρέων αρωγό και συμμέτοχο. Είναι αδιανόητο για εμάς, να απουσιάζει ο Δήμαρχος από τους μεγάλους θρησκευτικούς εορτασμούς της πόλης προφασιζόμενος οποιαδήποτε δικαιολογία.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η εκκλησία που στην περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης, παρέχει μεγάλες και ουσιώδεις υπηρεσίες στην αντιμετώπιση της φτώχειας, είναι ο καλύτερος γνώστης της κατάστασης σε κάθε ενορία. Για μας ο Δήμος οφείλει να συνδράμει και να ενοποιήσει τις δράσεις του μαζί της. Θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχουν δύο παράλληλες λίστες αδύναμων συμπολιτών μας. Θα δώσουμε τέλος στις όποιες κομματικής νοοτροπίας  πελατειακές νοοτροπίες. Επίσης θεωρούμε προσβλητικές και απαράδεκτες τις μεθόδους διανομής των βοηθημάτων.

Η αξιοπρέπεια των Δημοτών είναι αδιαπραγμάτευτη. Ότι δικαιούται ο άνεργος και ο αδύναμος συμπολίτης, θα το παίρνει δίχως να περιμένει στην ουρά με όρους δημόσιας διαπόμπευσης. Θα παραδίδονται με διαφάνεια και διακριτικά όλα τα αγαθά, σε κάθε δικαιούχο παραλήπτη.  Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι ο  Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στην πρόταση που έκανε και εγκρίθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για την αντιμετώπιση της φτώχειας, δεν συμπεριέλαβε στους εταίρους τη Μητρόπολη Πατρών. Όπως επίσης το ότι δεν θα υπάρχει πλέον εκπρόσωπος της Μητρόπολης στη διοίκηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Αλήθεια η σημερινή Δημοτική αρχή πώς και δέχεται τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της φτώχειας;  Η υποκρισία και τα δύο μέτρα και σταθμά δεν έχουν όρια. Να πάψουν όλοι να θεωρούν τους κοινωνικά αδύναμους, ως κομματικούς πελάτες.