Η Έξυπνη Τεχνολογικά Πόλη

Είναι πλέον διεθνής υπόθεση, ας παραδειγματιστούμε με τις ΗΠΑ που κάνουν ετήσια συνέδρια των έξυπνων πόλεων που καινοτομούν και βραβεύουν τις καλύτερες από αυτές. Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αποδέχθηκε την εισήγηση μας (16 Οκτωβρίου 2017) και προχωρά στην σύμβαση με τον Δήμο Πατρέων παρέχοντας τεχνολογία ψηφιακού μετασχηματισμού. Δίχως Ψηφιακή (digital) ταυτότητα σήμερα δεν υπάρχεις για την ανθρωπότητα, επειδή δεν σε βρίσκουν στο διαδίκτυο!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μέσω αυτής έχεις αναγνωρίσιμο ηλεκτρονικό αποτύπωμα, σε βρίσκουν και σε επιλέγουν. Όλοι αποκαλούν την ψηφιακή τεχνολογική επανάσταση, ως την μεγάλη ευκαιρία στις παγκόσμιες συνθήκες ανταγωνισμού. Όποιοι συνδυάσουν την εφαρμογή των νέων διαδικτυακών μέσων επικοινωνίας, με την προβολή των υπηρεσιών και των προϊόντων τους, θα είναι οι νικητές! Αυτό οφείλει να πράξει και ο Δήμος της Πάτρας. Αν δεν αναδείξουμε την πόλη μας με online παροχές υπηρεσιών στον διεθνή χώρο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα απομονωθούμε και θα χάσουμε το δορυφορικό ταξίδι της τεχνολογικής επανάστασης. Αυτή είναι μέγιστη προτεραιότητα για μας και απόδειξη της σύγχρονης αντίληψης που έχουμε, για την Νέα Δημοτική Πραγματικότητα που διακηρύσσουμε και προωθούμε, για την Πάτρα που Αγαπάμε.

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η διαδικτυακή πύλη της Πάτρας χρειάζεται αναβάθμιση. Είναι μια ευκαιρία για την διεθνή προβολή της Πάτρας. Να γίνει λοιπόν πρώτα από όλα ξενόγλωσση. Για να ενημερωθούν οι επισκέπτες με χρήσιμες πληροφορίες να βρουν διαδρομές, να επιλέξουν στάσεις για ψώνια η να επισκεφθούν αξιοθέατα, να εξερευνήσουν την πόλη και τις γύρω περιοχές. Μέχρι τώρα όλοι ασχολούμαστε, πως θα ταξιδέψουμε σε μια όμορφη πόλη. Από εδώ και εμπρός θα ασχοληθούμε, πως θα ταξιδέψει η εικόνα της πόλης μας σε όλο τον κόσμο, ώστε να γίνει ελκυστικός προορισμός. Αυτός είναι για μας ο δρόμος που εναρμονίζει την επιστημονική γνώση με την ιστορική αναγκαιότητα να προοδεύσουμε και να επιβιώσουμε, ως Πόλη στον διεθνή ανταγωνισμό. Εμείς οι νέες και νέοι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.