ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

Το καρναβάλι μας μπορεί να γίνει πολυήμερο και διεθνές.

Μια αντιπροσωπία Πατρινών καρναβαλιστών θα περιοδεύσει στην Ευρώπη και θα παραμείνει επί μακρόν, όσο χρειάζεται για να  κλείσει συμφωνίες σε καρναβαλουπόλεις, ώστε να συμμετάσχουν με γκρουπ στο πατρινό καρναβάλι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εδραιωθεί ο διεθνής χαρακτήρας του καρναβαλιού της Πάτρας, η Διεθνής Συμμετοχή.  Το καρναβάλι δεν θέλουμε να είναι δύο Σαββατοκύριακα, αλλά όσο διαρκεί η περίοδος πριν την Καθαρή Δευτέρα. Αν εξασφαλίσουμε ξένα γκρουπ ανά χώρα προέλευσης, να οργανώσουμε την φιλοξενία τους. Συνδυαστικά μπορούμε να κάνουμε αρκετές δράσεις σε γειτονιές με την συμμετοχή ελληνικών γκρουπ. Κριτήριο η ξενογλωσσία των Ελλήνων συμμετεχόντων.

Θεσπίζεται έκτακτη εβδομαδιαία καρναβαλιάδα αρχές Σεπτέμβρη, για να κερδίσουμε από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της χώρας και να διαφημιστούμε στους ξένους επισκέπτες, που εκείνη την περίοδο αναχωρούν από το λιμάνι της Πάτρας.

Το καρναβάλι μας δεν μπορεί να είναι απλή απομίμηση, οφείλει να έχει τον δικό του χαρακτήρα. Σε αυτό το επίπεδο θα κριθεί και η Διεθνής του ακτινοβολία.Να γίνουν Μόνιμοι Καρναβαλικοί Θεσμοί οι εξής διαγωνισμοί:

Α) Καρναβαλικού χορού

Β) Καρναβαλικού Τραγουδιού

Γ) Καρναβαλικής Μουσικής

Δ) Καρναβαλικής Μάσκας με μόνιμα εργαστήρια αναπαραγωγής της

Ε) Καρναβαλικής Κόμμωσης

Μας ενδιαφέρει η καινοτομία και η επινόηση Θέλουμε από αυτά να έχουμε ελληνικούς ρυθμούς και το δικό μας ύφος.

Πατρινό καρναβάλι να σημαίνει αυθεντική ταυτότητα διασκέδασης .

ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ώστε να προβληθεί και να γίνονται σε μόνιμη βάση διεθνείς παραστάσεις κουκλοθεάτρων την καλοκαιρινή περίοδο.

Να γίνει ο λάλων καρνάβαλος έθιμο, όπου ομάδα καρναβαλιστών κάνει σάτιρα στους θεατές του άρματος τους καθώς αυτό κινείται σε όλη την πόλη. Η σάτιρα αν γίνει και ξενόγλωσση, θα ικανοποιήσει τις ομάδες ξένων συμμετεχόντων.

Το κάψιμο του καρνάβαλου είναι ένα έθιμο-νίκη της ορθοδοξίας και απαρχή της κάθαρσης. Αυτό το νόημα έχει μεγάλη αξία να περάσει σε όσους συμμετέχουν στα καρναβαλικά δρώμενα.

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Είναι ευτυχές γεγονός, που η χρηματοδότηση έχει ήδη εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. Ευτυχώς που ο Δήμος εγκατέλειψε τον δογματισμό, υπέγραψε δίχως να κάνει τίποτε άλλο εκ μέρους του την έτοιμη πρόταση του Επιμελητηρίου και το πρόγραμμα εγκρίθηκε. Εμείς θέλουμε να επιτευχθεί η λειτουργία του μουσείου και του θεματικού πάρκου μέσα στην επόμενη διετία. Ευτυχώς που οι φορείς υλοποίησης είναι πολλοί και ενδεικτικοί του ποιος είναι ο δρόμος της επιτυχίας: «Να πάψει να δαιμονοποιείται ο ιδιωτικός τομέας, τα επιμελητήρια και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μέσα από την οργάνωση του καρναβαλιού με στόχο την προσέλκυση ξένων συμμετοχών, η Πάτρα δύναται να προβληθεί και να εδραιώσει την διεθνή της εικόνα. Επειδή το πατρινό καρναβάλι είναι αποτέλεσμα λαϊκής πρωτοβουλίας της νεολαίας μας, οφείλουμε να ακούσουμε με σεβασμό την γνώμη της, για κάθε βελτιωτική παρέμβαση.Δεσμευόμαστε σε μια ειδική ημερίδα με αυτό το θέμα. Θεωρούμε ότι οι απανταχού πατρινοί είναι πρεσβευτές της πόλης μας, ως εκ τούτου η λειτουργία μόνιμου γραφείου στην Αθήνα του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τον σύλλογο των εν Αθήναις Πατρινών, που διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία, είναι μια ευκαιρία που θα αποδώσει πολλά και σε πολλούς τομείς.

Θέλουμε οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν μια πόλη ανθρώπινη, όπου οι ίδιοι οι κάτοικοι της, θα την απολαμβάνουν. Οι προϋποθέσεις της ευγένειας και της φιλόξενης συμπεριφοράς είναι καθοριστικοί παράγοντες για την διαφήμιση μας. Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα της ζωής των διαμενόντων, θα καλύπτει υψηλές απαιτήσεις και θα σταθούμε αποφασιστικά σε αυτόν τον τομέα.

Η επισκεψιμότητα δεν αφορά μόνο την περιήγηση, αλλά την κάλυψη των προδιαγραφών μιας πόλης, που έχει καθαρά και βατά πεζοδρόμια και όσοι κινούνται σε αυτήν έχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές για τα γούστα τους.

Το να υπάρχουν στέκια και ενότητες παροχής υπηρεσιών όπως πχ τα λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, η τα ουζερί του Βόλου, ας πούμε οι μπυραρίες της Πάτρας με ντόπια μπύρα. Αυτό είναι το πλαίσιο για να πετύχουμε.