Είμαστε φιλόδοξοι και αποφασισμένοι για μια ουσιαστική αποτελεσματική μεταρρύθμιση της λειτουργίας του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, για το μεγάλο άλμα αναβάθμισης της Πόλης. Μέρα την μέρα διαπιστώνουμε, πως η Δημοτική αρχή καταδικάζει την Πόλη στην υπανάπτυξη και την περιθωριοποιεί από την εξέλιξη στο διεθνές γίγνεσθαι. Περνούν οι ευκαιρίες και χάνονται μέσα από την ατολμία και τις παρωχημένες αντιλήψεις της προηγούμενης εκατονταετίας. Δεν θα καταπονηθούμε με στείρα αντιπολίτευση απέναντι στην Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ. Όλες μας οι δυνάμεις θα στραφούν στο να αναδείξουμε το δικό μας Πρόγραμμα. Τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας. Το μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα της Πόλης μας είναι ότι δεν έχει κατάλληλη Τοπική Ηγεσία! Δεν υπάρχει Συλλογική Ενωτική Ηγεσία με Αναπτυξιακή αντίληψη. Αυτό το κενό επιδιώκουμε να καλύψουμε με την Δημοτική Πρωτοβουλία μας. Θέλουμε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Να συνεργαστούμε και όχι να διαπληκτιζόμαστε. Να παράξουμε έργο και όχι να μεταφέρουμε το γενικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας στις αίθουσες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χρειαζόμαστε μια γενναία αναδιάρθρωση του οργανισμού του Δήμου. Ένα επαναστατικό εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του. Να απαλλάξουμε τους υπαλλήλους και τους Δημότες από την γραφειοκρατία. Να έχουμε τα πιο σύγχρονα μέσα λειτουργίας. Να έχουμε μια σύγχρονη και καλά εκπαιδευμένη Δημοτική Αστυνομία με καθοριστική παρουσία στην Πόλη.

Αυτός είναι ο τεχνικός εκσυγχρονισμός. Όμως απαιτείται και ο ανάλογος διοικητικός και λειτουργικός.

Προχωράμε σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στην λειτουργία του Δήμου και εναρμονίζουμε τους συλλογικούς φορείς της Πόλης σε κοινό Σχέδιο. Εμείς καταθέσαμε και παρουσιάζουμε σήμερα τις πρώτες εισηγήσεις. Αυτές θα κριθούν από όλους και θα εγκριθούν συλλογικά.

Τα περισσότερα, από αυτά που προτείνουμε, δεν έχουν οικονομικό κόστος. Είναι προτάσεις συγκεκριμένου προσανατολισμού και δομικών αλλαγών.                                                                              

Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρώτα θα συζητούνται στην ημερήσια διάταξη τα προβλήματα της Πόλης και μετά θα γίνεται συζήτηση, για τα γενικά θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της χώρας.

Η Δημοτική Τουριστική Πολιτική είναι κλειδί για να γίνει η Πάτρα Διεθνής Προορισμός. Προχωράμε σε τροποποίηση του οργανισμού του Δήμου και σε αναβάθμιση της αντίστοιχης δημοτικής υπηρεσίας σε Διεύθυνση. Ακολουθούμε αυτόνομα επιθετική τουριστική πολιτική με απευθείας συμφωνίες στο εξωτερικό πχ Κινέζους, Ρώσους κ.λπ. Δεν περιμένουμε από το κράτος να κάνει αυτά, που εμείς δεν κάνουμε για εμάς. Για να αξιοποιήσουμε την πείρα και τις γνώσεις των προγενεστέρων:

ΘΕΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

υτοί συνεδριάζουν με τον Δήμαρχο κάθε 2 μήνες και ανακοινώνουν τις απόψεις τους μετά το πέρας κάθε συζήτησης. Ο πλούτος των εμπειριών και η καλή γνώση των θεμάτων καθιστά πολύτιμη αυτή την σύσκεψη. Οι πρώην Δήμαρχοι και ο εκάστοτε Δήμαρχος αποτελούν το προεδρείο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που προβλέπει ο νόμος του Καλλικράτη και αγνοεί προκλητικά η σημερινή δημοτική αρχή του ΚΚΕ. Ενεργοποιούμε αυτή την θεσμική δυνατότητα άμεσα.

Η αμεσότητα επικοινωνίας των δημοτών με την δημοτική αρχή είναι επιβεβλημένη:

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Θεσπίζεται κυρίως σε ηλεκτρονική μορφή το Βήμα του Δημότη προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι αναφέρει προβλήματα, ιδέες ή προτάσεις και λαμβάνει υπεύθυνη και έγκαιρη απάντηση. Το γραφείο όπου οι Δημότες επικοινωνούν, παραμένει σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, για κάθε έκτακτο ζήτημα.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο θεσμός των Τοπικών Δημοψηφισμάτων μπορεί να εφαρμοστεί, από εμάς που σεβόμαστε τους πολίτες, σε θέματα που αφορούν μεγάλα θεματικά αντικείμενα ή σημαντικές τοπικές επιλογές. Η καθολική ψηφοφορία είναι πάντοτε οδηγός σωστών αποφάσεων.

Ο Δήμος είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της πόλης και ο Δήμαρχος υπεύθυνος να συντονίσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Όταν θεωρεί τους συνομιλητές του ταξικούς εχθρούς, τότε δεν υπάρχει καμία συνεννόηση. Μάταιος κόπος κάθε συζήτηση και κάθε στημένη πολεμική αντιπαράθεση για το θεαθήναι. Η Δημοτική αρχή οφείλει να προωθεί τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης με το να λύνει τα καθημερινά προβλήματα και να προλαμβάνει τα μακροπρόθεσμα.

Τα Μέσα Κοινωνικής Ενημέρωσης

Ο πιο σημαντικός μοχλός ανάπτυξης της Πάτρας και μόνιμος συνεργάτης του Δήμου είναι για μας τα μέσα Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά. Σε αυτά ανατίθεται (εκτός από την αυτονόητη πληροφόρηση και τον έλεγχο όλων των εξουσιών) και η προβολή της Πόλης στον διεθνή χώρο και στους επισκέπτες. Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνεργασίας με το κάθε ένα από αυτά, ανάλογα την δυναμική του, θα πετύχουμε ως Πόλη μεγάλες αποδόσεις σε όλους τους τομείς. Ιδίως όταν αποκτήσουν ξενόγλωσση έκδοση και εκπομπή.