Η ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΦΗΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Οφείλουμε να θεσπίσουμε για την προσέλκυση τουριστών δικά μας έθιμα, εμπνεόμενοι επιτυχημένες ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως πχ έχουν μεγάλη αίγλη οι πορείες, που κάνουν οι Άγιοι Βασίληδες. Οι ιδέες είναι ανεξάντλητες.  Όπως σημαντικές είναι και οι εκάστοτε γιορτές με αλιεύματα, με ερίφια, με τα κεράσια, με τοπικά έθιμα και πανηγύρια κλπ

Η Πάτρα έχει σήμερα ως σήμα της τον ιδρυτή της Πατρέα.

Διεθνώς αναγνωρίσιμο τοπόσημο κατά περίπτωση είναι και ο Άγιος  Ανδρέας, η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου καθώς και το Καρναβάλι. Επίσης υπάρχουν ο Φάρος της Πάτρας και το Κάστρο καθώς και η Αχάϊα Κλάους, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και άλλα εξίσου αξιοθέατα της Πάτρας, που το τοπόσημο αλλάζει κατά περίπτωση.

Θέλουμε να έρθει η στιγμή, όπου ξεναγοί θα οδηγούν τους τουρίστες στα αξιοθέατα και θα εξηγούν την ιστορία της πόλης πχ κάστρο, τη βομβαρδισμένη από τους Ιταλούς συνοικία, το σπίτι μουσείο του Κωστή Παλαμά, την Αχάϊα Κλάους, τα μουσεία Αρχαιολογικό, Αγίου Ανδρέα, Καρναβαλικό, το αριστούργημα του Τσίλερ Δημοτικό Θέατρο, το μουσείο λαϊκής παράδοσης στο παλιό Δημοτικό Νοσοκομείο, το αρχαίο Ωδείο κλπ. Να διώξουμε την ασχήμια από την πόλη μας και κάθε κιτς αυθαιρεσία.

ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ που συνεδριάζει στο Υπουργείο Ναυτιλίας δεν περιλαμβάνει κανένα πρόσωπο από την Πάτρα! Όλοι αυτοί  οι θεσμικοί φορείς που υποτίθεται πως εκπροσωπούν τα συμφέροντα μας, αγνοούν την πόλη και τα πλεονεκτήματα της Πάτρας και σαφώς μας βγάζουν έξω από τα σχέδια τους.  Να προχωρήσουμε σε απευθείας συμφωνίες με τα κέντρα αποφάσεων και σχεδιασμού της κρουαζιέρας και επιπλέον να γίνει εκβάθυνση το Ισθμού, που είναι απαγορευτικός σήμερα στην διέλευση εκτοπίσματος άνω των 12 μέτρων και έχουμε εξ αυτού αποκοπεί από τον Πειραιά. Οι ιταλοί διοργανωτές από Ρώμη –Τσιτά Βέκια και Βενετία για να μας εντάξουν στο σχεδιασμό τους, πρέπει να πειστούν ότι ο διάπλους του Πατραϊκού αξίζει τον κόπο. Να ετοιμάσουμε τις προτάσεις μας πχ Συνδυαστικές προσφορές, εκπτωτικό κουπόνι του εμπορικού συλλόγου κλπ

Να εμπλουτισθούμε συγκοινωνιακά με θαλάσσια Ταξί και Λεωφορεία! Να τελειώνει επίσης το παραμύθι με τις εταιρείες δίχως ιδιόκτητα υδροπλάνα, που ετοιμάζουν άδειες για μεταπώληση. Μόνο με αξιόπιστους συνομιλητές να συνεργαζόμαστε, ειδάλλως θα διευκολύνουμε έργα, που θα τα καπηλεύονται κερδοσκόποι.

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Ετήσια αναπτυξιακά συνέδρια των αποδήμων Αχαιών και Πατρινών της Διασποράς στην Πάτρα. Θέλουμε να ξαναγυρίσουν και να  επενδύσουν στον τόπο μας και θα το εξασφαλίσουμε, αναλαμβάνοντας ως Δήμος κάθε διευκόλυνση και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Το επιστημονικό και επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας στο εξωτερικό είναι η ελπίδα μας, για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη του τόπου.              

Πάτρα Πόλη της Εθνικής Ανεξαρτησίας

Το 1821 με πρωτεργάτη τον Παλαιών Πατρών Γερμανό σηκώθηκε στην Πάτρα το λάβαρο της επανάστασης. Αυτό οφείλουμε να το προβάλλουμε. Να θεσπιστεί μεγαλοπρεπής επετειακή τελετή, με αναπαράσταση στο φυσικό χώρο που έγινε η ορκομωσία.

Η ΠΑΤΡΑ ΤΟΠΟΣ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

Οι Βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι μπορούν να μας προτιμήσουν. Αρκεί να τους προσεγγίσουμε. Χιλιάδες σπίτια διατίθενται προς πώληση-ενοικίαση. Οι ιατροφαρμακευτικές  και νοσηλευτικές υποδομές είναι άρτιες. Αν έλθουν ως μόνιμοι ή εποχιακοί κάτοικοι και ζουν σε κοντινά μεταξύ τους μέρη, ανά χώρα προέλευσης,  για λόγους ψυχολογικής αλληλεγγύης, θα γίνουμε Διεθνής Πόλη Διαμονής με τεράστια οφέλη.