Μια ολοκληρωμένη και καλά επεξεργασμένη ιδέα μου για την προσέλκυση επισκεπτών! Ένας νέος θεσμός που περιλαμβάνεται ως πρόταση για άμεση υλοποίηση στο Πρόγραμμά μας! Ένα project πρωτότυπο και πρωτοποριακό που αφορά τον κλάδο της Ζαχαροπλαστικής και όχι μόνο! Μια καινοτόμος πρόταση προς όλους τους ζαχαροπλάστες της Πόλης και όχι μόνο, προς συζήτηση και προετοιμασία για ταχύτατη εφαρμογή.

Βασικός στόχος του προγράμματος μου είναι το μεγάλο άλμα διεθνοποίησης της Πάτρας. Αυτό απαιτεί συνέργειες του Δήμου με τον ιδιωτικό τομέα και ταυτόχρονα συνεργασίες όλων στον κοινό στόχο.

Η επισκεψιμότητα που είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης, προαπαιτεί να γίνει η πόλη καθαρή, να έχει πράσινο, να έχει αισθητική, να είναι φιλόξενη, τα καταστήματα να έχουν ταμπέλα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα non smoking και αυτό να τηρείται, να υπάρχει διαδικτυακός οδηγός της Πόλης ξενόγλωσσος (θέμα αναλυτικό στο πρόγραμμα) και η ιστοσελίδα του Δήμου να αναβαθμιστεί και να πάψει να είναι μόνο στα ελληνικά και να χρησιμοποιείται παράνομα φυσικά, ως κομματικό όργανο του ΚΚΕ.

Η Πρόταση μου αφορά την θέσπιση καταρχήν ημερήσιας, εβδομαδιαίας, εποχιακής και τελικά διαρκούς Γιορτής και προβολής της Πάτρας, ως διεθνούς φήμης Γλυκιάς Πόλης! Οι επισκέπτες δοκιμάζουν και επιλέγουν τα πιο εύγεστα γλυκά με άρωμα και αισθητική καλούμενοι να τα επιλέξουν και να τα αγοράσουν!

Σε τι συνίσταται η πρόταση; Στην πραγματοποίηση διεθνούς καμπάνιας κυρίως μέσα από το διαδίκτυο προσέλκυσης επισκεπτών για τα τοπικά γλυκά της Πάτρας και το καλοκαίρι ιδίως τα δικά μας παγωτά. Είτε προβληθούν τα υπάρχοντα παραδοσιακά είτε παραχθούν και επινοηθούν νέες συνταγές και γεύσεις! Πραγματοποιούμε λοιπόν μια Διεθνή Γιορτή Γλυκού και αξιοποιούμε τις ξένες συμμετοχές επισκεπτών, για να διαφημίσουν την Πάτρα και τα δικά μας παραδοσιακά και σύγχρονα γλυκίσματα, για να έχουμε την δική μας γευστική ταυτότητα ως Πόλη.

Η καμπάνια διεθνούς προβολής για την χειμερινή –καλοκαιρινή περίοδο και στην συνέχεια ολόκληρο τον χρόνο οφείλει να αναληφθεί κυρίως από τον Δήμο.
Πρώτη μας πράξη είναι η τροποποίηση του οργανισμού των Δημοτικών Υπηρεσιών και η αναβάθμιση σε Διεύθυνση της τουριστικής υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων.

Η Δημοτική Τουριστική Πολιτική είναι το κλειδί για να γίνει η Πάτρα Διεθνής Τουριστικός Προορισμός!

Η Πάτρα Γλυκιά Πόλη είναι μια πρωτότυπη ιδέα μου και δεν αποτελεί προϊόν μίμησης. Οι μόνες γιορτές γλυκού που γίνονται έως τώρα, είναι παραδοσιακών σκευασμάτων σε χωριά της χώρας. Κάθε επισκέψιμη πόλη προσπαθεί να αποκτήσει φήμη μέσα από τις υπηρεσίες της! Τα τοπικά ποτά και τα φαγητά μας οφείλουν σε συνδυασμό με τα αξιοθέατα που διαθέτουμε, να συμπληρώνουν τις αυστηρές απαιτήσεις των επισκεπτών. Δίνω το βάρος στους ξένους επισκέπτες για να ανεβούν οι οικονομικές εισροές σε υψηλά επίπεδα και να τονωθεί η αγορά! Σε μια ημερίδα για τις παραγωγικές τάξεις και τις υπηρεσίες της Πάτρας, θα παρουσιάσω όσα αναλυτικά και αλληλοσυμπληρούμενα περιλαμβάνω στο Πρόγραμμα μου για μια Πάτρα Διεθνή Σύγχρονη Πόλη και θα καλέσω όλους τους επαγγελματικούς φορείς να συμμετέχουν.

Η SWEET PATRA είναι ένα γεγονός (event) που προτείνεται ως μόνιμος θεσμός. Φορέας διαχείρισης μαζί με τους ζαχαροπλάστες της Πόλης, θα είναι ο Δήμος Πατρέων μέσω της Αναπτυξιακής του Εταιρίας που δεσμεύομαι να επανιδρύσω, αφού η κομματική στενοκεφαλιά ΚΚΕ-Πελετίδη έκλεισε, αντί να την στελεχώσει και αναδείξει. Τα χρήματα που χάνονται από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και η Πάτρα τα στερείται και απομονώνεται από την ιδεοληπτική στενοκεφαλιά των τυφλών αντι-ευρωπαϊστών.

Οι τουριστικές διαδρομές γευσιγνωσίας οφείλουν να έχουν ταυτότητα στο κέντρο και στις γειτονιές της Πάτρας και να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες μας. Περιττό να πω ότι η Πόλη οφείλει να είναι βατή, με καλοδιατηρημένα πεζοδρόμια με καλαίσθητους δρόμους και φιλόξενη. Όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι υπηρεσιών να συνηγορούν σε αυτό τον στόχο.

Να μου επιτρέψουν οι επαγγελματίες του κλάδου της Ζαχαροπλαστικής η δημόσια συνομιλία μας, να μετατραπεί σε συστηματική προετοιμασία εφαρμογής της ιδέας, καθώς δεν αργεί η ώρα που η Πάτρα θα ανακτήσει την χαμένη αίγλη της και θα γίνει αυτό που της αξίζει: μια Σύγχρονη Διεθνής Ευρωπαϊκή Πόλη, που όλοι θα θέλουν να την επισκεφθούν και ένας λόγος θα είναι οι γεύσεις της.

Η γαστρονομία είναι ένας από τους πιο δυναμικούς τουριστικούς κλάδους, που σημαίνει ότι όλα τα καταστήματα εστίασης οφείλουν να μπουν στο χορό. Επίσης ο δευτερεύων ανταγωνισμός αρτοποιών και ζαχαροπλαστών οφείλει να ισορροπήσει, οι ρόλοι τους είναι διακριτοί και συμπληρωματικοί. Αναλαμβάνω σε τοπικό επίπεδο να μεσολαβήσω, διότι αν δεν συμπαρασταθώ, ο τελικός νικητής θα είναι οι ξένες βιομηχανίες και οι εισαγωγικές αλυσίδες επιχειρήσεων τροφίμων, που δρουν σε βάρος τους. Να δώσουμε λοιπόν τέλος στις εισαγωγές έτοιμων γλυκών και να στηρίξουμε τον τόπο μας! Η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη και γιαυτό οφείλουμε να έχουμε την δική της ταυτότητα ως σχολή και δημιουργία! Φιλοδοξούμε για μια Διεθνώς Αναγνωρίσιμη Πάτρα από τις Γλυκιές της Γεύσεις. Το brand name της Πάτρας θα ισχυροποιηθεί με αυτή την πρακτική μου πρόταση, σας περιμένω να συνεργαστούμε!