Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Έγκλημα της Δημοτικής αρχής η άρνηση συμμετοχής στην κατασκευή του εργοστασίου. Η μικροπολιτική απειλεί την υγεία των πολιτών.

Ο κ. Κ.Πελετίδης είπε σε ομιλία του: «Το κεφάλαιο έγκαιρα αναγνώρισε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι φλέβα χρυσού, γι’ αυτό το ενέταξε στις προτεραιότητες του, ως προνομιακό χώρο επενδύσεων που αποδίδουν ασφαλή κέρδη. Κέρδη που αποσπούν από τα λαϊκά στρώματα».

Αν ισχύουν αυτά, τότε να ιδρυθεί Δημοτική (Διαδημοτική) Επιχείρηση τώρα! Να κερδίσουν οι Δημότες και τα λαϊκά στρώματα αυτά τα χρήματα! Είναι διαθέσιμα 35 εκ Ευρώ και παλαιότερα ήταν 55 εκ Ευρώ (που χάθηκαν). Περιμένουμε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, για να γίνει επιτέλους πραγματικότητα το έργο στο Φλόκα! Ειδάλλως να αναλάβει ο ιδιώτης, που θα επιλεγεί μέσα από τον διαγωνισμό.

Το να περιμένουμε πότε το ΚΚΕ θα κρατικοποιήσει τα πάντα, άμα υποθετικά, κάποτε πάρει την εξουσία είναι αδιανόητο καταστροφικό για την Πάτρα ιδεολόγημα. Ο λαϊκισμός του να κλείνει ο κ Πελετίδης  τους δρόμους που οδηγούν στην Ξερόλακκα ως δημοτική αντιπολίτευση και να προχωρά σε κατασκευή νέου κυττάρου ως δημοτική αρχή, μέχρι να σκάσει η υγειονομική βόμβα στα χέρια της επόμενης, είναι εξόφθαλμη ανακολουθία. Ο θεός να βάλει το χέρι του μην έχουμε μεγάλη βροχόπτωση στον Χυτά της Πάτρας θα καταστραφεί ο υδροφόρος ορίζοντας.

ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ-ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ

Η πολιτική νερού απαιτεί διαδημοτική συνεργασία, κάθε κωλυσιεργία στρέφεται κατά της υγείας των δημοτών. Η διαχείριση των υδατικών πόρων από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου να ξεκινήσει τώρα με τον ενιαίο φορέα.  Βεβαίως και το νερό ως κοινωνικό αγαθό πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο και δημοτικό έλεγχο. Να επιταχύνουμε τις εξελίξεις. Έτσι και επέλθει μεγαλύτερη υφαλμύρωση στις γεωτρήσεις της Πάτρας, καταστραφήκαμε όλοι. Και για το θέμα αυτό θα κάνουμε ειδική ημερίδα. Μια διαδημοτική εταιρεία αξιοποίησης παγίων υδατικών πόρων, μας είναι εντελώς απαραίτητη. Εμείς θεωρούμε επαρκή και θα ενισχύσουμε την ΕΥΔΑΠ.