ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ είναι να καταστεί η Πάτρα Διεθνές Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ                                                                            

Είναι η καρδιά, ο νούς και το συναίσθημα κάθε γειτονιάς.

Η σημερινή δημοτική αρχή του ΚΚΕ δεν δίνει ενίσχυση και χρηματοδότηση στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους που δεν ελέγχει, μας ενημερώνουν από τις συνοικίες της Πάτρας.  Εμείς πιστεύουμε, πως ο εθελοντισμός δεν έχει χρώμα και είναι δέσμευση μας η ίση μεταχείριση όλων. Αυτό το πελατειακό σύστημα να χωρίζονται οι σύλλογοι σε ημέτερους και μη, θα λάβει τέλος. Αρκετά με το «όποιος δεν είναι μαζί μας σαμποτάρεται και υπονομεύεται». Η υπεράσπιση των συμφερόντων της Πόλης μέσω των κοινωνικών φορέων της, δεν προαπαιτεί την έγκριση των κομματικών ιερατείων. Τα βαρεθήκαμε αυτά.

Θέση και προτεραιότητα  μας είναι η Δια Βίου Μάθηση-Λαϊκή Επιμόρφωση, που ανασυγκροτείται και λειτουργεί μέσα από τους συλλόγους της γειτονιάς. Αξιοποιούνται επίσης τα κοινοτικά καταστήματα. Και σε κάθε γειτονιά κατασκευάζεται ή εκσυγχρονίζεται πλήρες Πολιτιστικό Κέντρο που αποδίδεται στην αυτοδιαχείριση των πολιτών μέσω των συλλόγων του. Σήμερα συστήνονται κομματικά πολιτιστικά κέντρα ως ονειροπαγίδες για κομματική στρατολόγηση και ταξικού χαρακτήρα αναμέτρηση, από τις λεγόμενες λαϊκές συνελεύσεις του ΚΚΕ. Κρίμα για αυτήν την ιστορική και διανοητική καθυστέρηση που διχάζει και καταδικάζει την Πάτρα στο περιθώριο της ανάπτυξης και της οικονομικής ανάκαμψης. Εξίσου σημαντικοί είναι οι Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι, με πλούσια δραστηριότητα και ο Δήμος οφείλει να συνεργάζεται και να στηρίζει το έργο τους.  

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι αθλητικές υποδομές της Πάτρας

Είμαστε από τις πόλεις στην Ελλάδα που έχουν πλούτο, όσον αφορά τις αθλητικές  υποδομές. Και είναι εντελώς αναξιοποίητες. Γήπεδα στίβου, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ  και άλλων αθλημάτων, κολυμβητήρια, ναυταθλητικές ομάδες, μηχανοκίνητος αθλητισμός και συλλογικά και ιδιωτικά γυμναστήρια.

Ο τοπικός ΣΕΓΑΣ είναι παραμελημένος και δεν στηρίζεται από τον Δήμο στις πρωτοβουλίες των διοργανώσεων του, αυτό οφείλει να αλλάξει τάχιστα. Ο αριθμός των αθλητικών μας σωματείων είναι τεράστιος. Η Πάτρα είναι ένας αθλητικός γίγαντας, που δεν ξέρει την δύναμη του. Δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει το ελάχιστο των δυνατοτήτων της. Λείπει όμως ένα θεμελιώδες και καθοριστικό ζητούμενο. Η ψυχική ενότητα.

Μας καταστρέφουν οι ανταγωνισμοί και η μισαλλοδοξία, με αποτέλεσμα να διχάζονται άνευ λόγου και αιτίας οι εθελοντές, που πρωταγωνιστούν στα δημόσια πράγματα.

Ο αθλητισμός είναι ο δρόμος της ηθικής διαμόρφωσης της νέας γενιάς. Όσοι είναι αθλητές και αθλήτριες δεν παίρνουν ναρκωτικά, είναι κοινωνικοί και υγιείς άνθρωποι.

Η Πάτρα με μια νέα Δημοτική Αρχή, που δεν θα θεωρεί αντίπαλο τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να θεσπίσει διεθνείς αγώνες, τουρνουά που θα αυτοχρηματοδοτούνται από το κύρος τους την προσέλκυση θεατών και την αίγλη, που θα έχουν μέσα από την αρτιότητα της διοργάνωσης και της φιλόξενης πόλης μας. Οι ιδιωτικές χορηγίες είναι απαραίτητες και επιθυμητές. Δεν υπάρχει άθλημα που να μην είμαστε σε θέση να καλύψουμε και σίγουρα αυτό που μετράει, είναι να φέρουμε θεατές από το εξωτερικό σε κάθε διεθνή μας διοργάνωση. Ήμασταν το 2004 Ολυμπιακή Πόλη και μπορούμε να παραμείνουμε σύστημα αναφοράς σε πολλούς τομείς.

Η θεσπισμένη μόνιμη τέλεση αγώνων στην περιοχή μας, είναι το ζήτημα που εμείς θέτουμε ως βασική μας επιλογή. Για να μην υποκαταστήσουμε τους θεσμικούς φορείς του αθλητισμού, δεν θα πούμε λεπτομέρειες, παρά μόνο ένα: εγγυόμαστε την διαφάνεια και την φερεγγυότητα ότι το αθλητικό, διαιτητικό, προπονητικό δυναμικό της περιοχής έχει μπροστά του μια ενωτική συμφιλιωτική και συνεργατική ομάδα δημοτικής πρωτοβουλίας με ανοικτές πόρτες.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΕΣ

Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την πόλη μας και την θέλουν καλύτερη και αντάξια των δυνατοτήτων της. Η Πάτρα έχει ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους, με γνώσεις και τεχνοκρατική κατάρτιση. Κυρίως όμως έχει ανθρώπους αδογμάτιστους με ευθυκρισία και θάρρος γνώμης. Δεν πτοούνται από την οικονομική κρίση, θλίβονται μόνο από την κρίση αξιών και την έλλειψη ιδεών. Απεχθάνονται την μιζέρια και την κομματικοκρατική τυφλότητα. Δεν αντέχουν τον αναχρονιστικό απαίδευτο και μηχανιστικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων. Μακάρι να κυβερνήσουν οι φιλόσοφοι και οι ποιητές! Αυτή την υπέρβαση χρειαζόμαστε και την αναμένουμε στον δημόσιο διάλογο, που θα ακολουθήσει.

Η Πάτρα δεν έχει έλλειμμα ικανών και άξιων τέκνων, έχει μέχρι τώρα πρόβλημα ηγεσίας και η πνευματική ηγεσία αναδείχνεται μόνο μέσα από την πνευματική της υπεροχή.

Ο Δήμος οφείλει να αγκαλιάσει το Συμπόσιο Ποίησης Οφείλει να συνδράμει τον σύλλογο λογοτεχνών Τους συγγραφείς της Πάτρας Τους σκηνοθέτες τηςΤους ηθοποιούς τηςΤα θεατρικά της σύνολαΤην κινηματογραφική λέσχηΤους τραγουδιστές τηςΝα αξιοποιήσει την μοναδική της βιβλιοθήκηΝα δώσει μόνιμο εκθετικό χώρο στους εικαστικούς  καλλιτέχνεςΝα δώσει φτερά στην φιλαρμονικήΣτις ορχήστρες τηςΝα δώσει διεθνή προώθηση στην πολυφωνική χορωδία και στις άλλες που κοσμούν την πόληΣε όλες τις σημαντικές ιδιωτικές και άλλες δράσεις πολιτισμούΝα κάνει γνωστά στην χώρα και το εξωτερικό τα χορευτικά μας συγκροτήματα είναι υψηλού επιπέδου και καταξιωμένα

Ο ιδιωτικός τομέας είναι πολύ σημαντικός καθώς διασώζει πολλούς μάστορες παραδοσιακών τεχνών, αγιογράφους, ξυλογλύπτες, γλύπτες, οργανοπαίκτες, ρεμπέτες και ατελείωτο πλούτο δημιουργών. Όλοι αυτοί δικαιούνται τουλάχιστον να διδάξουν την τέχνη τους σε οργανωμένα από τον Δήμο προγράμματα.

Η Πάτρα, που ενώνει τους τοπικούς πολιτισμούς των Ιονίων Νήσων και της Ηπείρου καθώς και της Πελοποννήσου, είναι ευτυχής τόπος για την σύνθεση των τεχνοτροπιών και των καλλιτεχνικών ρευμάτων. Έχει πολλά και άξια τέκνα που έχουν μεταναστεύσει, αλλά είναι διαθέσιμα να έλθουν ξανά, αν τους προσφερθούν οι δυνατότητες.

Ο πολιτισμός είναι το διαβατήριο μας για μια Πάτρα με διεθνή ακτινοβολία.

Για να γίνουμε Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο οφείλουμε να έχουμε ταυτότητα ως πόλη.

Η Πάτρα κάποτε ήταν πόλη των μπουάτ και της νυκτερινής διασκέδασης, μπορεί να τα καταφέρει πάλι με διεθνή προσέλκυση επισκεπτών. Να έχουμε αξιόλογη νυκτερινή ζωή για τους τουρίστες  μας, ώστε να μας προτιμούν.

Η πραγματοποίηση εθνικών και διεθνών διαγωνισμών είναι ο καλύτερος τρόπος για να κτίσουμε ένα μόνιμο πολιτισμικό υπόβαθρο επισκεπτών και θα μας διαφημίσει σε όλο τον κόσμο.

Η οργάνωση του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου σε αυτή την κατεύθυνση είναι κεντρική μας επιλογή.

Βασικό μας κριτήριο είναι η ποιότητα και όχι οι κομματικά και πολιτικά αρεστοί. Να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους όσους δημιουργούν, να αναδειχθούν σε κάθε τομέα πολιτισμού. Για παράδειγμα, το μουσικό σχολείο είναι για μας ένα φυτώριο ταλέντων.

Ο Δήμος οφείλει να συστήσει δομές, όπου οι νέοι άνθρωποι θα βρουν υποστήριξη στον αγώνα τους.

Η Πάτρα ενδείκνυται να αποκτήσει ένα Θεματικό Πάρκο του Ηρακλή, είναι χώρος που του ταιριάζει η πολιτισμική βιομηχανία, καθώς ο Γλαύκος είναι ήρωας της αργοναυτικής εκστρατείας μαζί με τον Ηρακλή.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πνοή και ελπίδα σε όσες και όσους δυσπιστούν για το μέλλον της πόλης μας. Ένα παράδειγμα:

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Για να είναι διεθνές δεν σημαίνει να έχουμε ξένους καλλιτέχνες. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ!

Και για να μάθουν τις αξιοπρόσεκτες εκδηλώσεις μας, αυτές οφείλουν να είναι έγκαιρα γνωστές στο διαδίκτυο, να υπάρχει online έκδοση εισιτηρίων και να μας προτιμήσουν! Όλα αυτά οφείλουν να γίνουν τουριστικά πακέτα για επισκέπτες, που θα διατίθενται στην διεθνή αγορά. Οι τουριστικοί και ναυτιλιακοί πράκτορες, τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης οφείλουν από κοινού, με τις υποδομές που θα προσφέρει ο Δήμος να αναλάβουν δράση.