ΠΑΤΡΑ ΚΟΜΒΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με άρτιες υποδομές και δυνατότητες, δεν έχουμε καθόλου χρόνο αδράνειας να χάσουμε κολλημένοι σε ιδεοληψίες και σκοπιμότητες. Να αξιοποιηθεί ο στρατηγικός της ρόλος στην Μεσόγειο. Θέμα μέγιστης σημασίας και οφέλους. Έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα αρκεί να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας δίχως έριδες και κυκλώματα, εγωιστικές παρέες και μικροσυμφέροντα. Να προτάξουμε την κοινή μοίρα και να δώσουμε τέλος στην νοοτροπία της αρπαχτής. Ο Δήμος έχει την ευθύνη να θέσει νέους όρους διαφάνειας, συνεργατικότητας, εταιρικών συνεργειών και συμπράξεων και κοινών δράσεων όλων των δυνάμεων του τόπου.

Μέρος του στόλου των ΤΑΞΙ της Πάτρας να αποκτήσουν την δυνατότητα με νομοθετική ρύθμιση και με κλήρωση μεταξύ όσων των επιθυμούν να μετατραπούν σε Μίνι Βάν 7,8,9 θέσεων για την εξυπηρέτηση του αναμενόμενου ογκούμενου αριθμού επισκεπτών.

Η Πάτρα Τεχνόπολη της Δυτικής Ελλάδας αυτό είναι μια μεγάλη ιδέα προς αξιοποίηση με βάση το Τεχνολογικό Πάρκο του Πανεπιστημίου. Να του δώσουμε την στήριξη.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΕΙ ΚΑΙ ΑΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το επιστημονικό προσωπικό των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου. Για εναρμονιστούν με την πόλη το πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ, πρέπει οι ανατιθέμενες πτυχιακές, οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές εργασίες να αφορούν και να λύνουν προβλήματα της Πάτρας. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο όταν ο Δήμος της Πάτρας λάβει την Πρωτοβουλία και έρθει σε θεσμική συμφωνία με τους καθηγητές και τα τμήματα των σχολών σε κάθε επίπεδο. Επίσης θέση μας είναι να αμείβονται και να επιστατούν οι καθηγητές και οι μελετητές σε όσες μελέτες εγκρίνονται και υλοποιούνται από τον Δήμο. Μια τέτοια εξέλιξη θα έδινε ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης του τόπου καθώς η έρευνα θα βρεί άμεση εφαρμογή στον χώρο που διεξάγεται. Φαντάζεστε τι σημαίνει αυτό και για τον ιδιωτικό τομέα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που θα προκύψουν στον ανταγωνισμό για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

ΙΔΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΩΝ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Είναι δεδομένο ότι περίπου κάθε 20 χρόνια έχουμε στην Δυτική Ελλάδα ένα τουλάχιστον μεγάλο σεισμό άνω των 5,5 Ρίχτερ. Επίσης γνωρίζουμε, ότι αυτός θα γίνει κοντά η μέσα στον Κορινθιακό η τον Πατραϊκό. Επομένως χρειαζόμαστε σοβαρή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα. Κτιριακές ενισχύσεις, κατεδαφίσεις, ελέγχους. Η περιοχή μας είναι ένα παγκοσμίου ενδιαφέροντος φυσικό γεωλογικό εργαστήρι. Ενδείκνυνται οι μελέτες συμπεριφοράς των έμβιων οργανισμών σε ξηρά και θάλασσα και των φυσικών φαινομένων που προηγούνται ενός σεισμού σε θερμοκρασία, μαγνητικά κύματα, ηλεκτρικά σήματα, ακτινοβολία, έκλυση ραδονίου, μορφολογικές αλλαγές και μετατοπίσεις του εδάφους (200 περίπου καταμετρημένα ενδεχόμενα). Όλα τα μεγάλα γεωδυναμικά ινστιτούτα θα συνεργαστούν.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Η αναθεώρηση και άμεση αναπροσαρμογή της πολιτικής προστασίας είναι άμεσο για τον Δήμο Πατρέων.  Είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με τις δυνατότητες μας. Ένα κέντρο ελέγχου σύγχρονο και με επιχειρησιακή ακτινωτή διάταξη και σύστημα ενδοεπικοινωνίας θα μας καταστήσει πρωτοπόρους στην διαχείριση κρίσεων. Σχετικό ανάλογο υπόβαθρο έχει μόνο η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Να αποκτήσουμε την σύγχρονη,  εξελισσόμενη τεχνολογική υποδομή.